TORBALI'DA İNANILMAZ İDDİA. TORBALI'DA HİZMET VATANDAŞIN CEBİNE EZİYET

TORBALI'DA İNANILMAZ İDDİA. TORBALI'DA HİZMET VATANDAŞIN CEBİNE EZİYET

Torbalı Belediyesi'nde vatandaşın su faturası üzerinden hizmet iddiası ortalığı karıştırdı.

A+A-

Torbalı Belediyesi'nden skandal uygulama iddiası. İzmir'de suya yapılan zamla iyice beli bükülen vatandaşa bir de ilçe belediyelerden eziyet gibi hizmet uygulaması yapılıyor. Vatandaşa yapılan su zulümlerinden biri de iddiaya göre Torbalı Belediyesi'nde yaşanıyor. Torbalı Belediyesi ilçe içerisinde park, bahçe sulama, ilçe merkezlerindeki süs havuzlarını doldurmada, temizlik işlerinde kendi kuyularındakİ suyu değil şebeke suyunu kullanıyor. İddiaya göre kullanılan şebeke suyu vatandaşın faturasına 'kayıp, kaçak bedeli' olarak yansıtılıyor.
 

ŞEBEKE SUYUNDAN ALIYORLAR
 

Torbalı Belediyesi sözde vatandaşa hizmet yapacağı suyu İzmir Büyükşehir Belediyesi Torbalı İtfaiye Grubunun, İZSU'ya ait şebeke suyundan alıyor. Her gün sabah ve akşam Torbalı İtfaiye Grubuna gelen tankerler tonlarca şebeke suyunu doldurup park bahçe suluyor, süs havuzlarını dolduruyor, vatandaşın suyunu belediye hizmetlerinde kullanıyor. Su zamlarının İzmirlinin belini büktüğü ortamda kullanılan şebeke suyunun faturası ' Kayıp kaçak bedeli' olarak vatandaşın cebine yansıtılıyor. 
 

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ
 

Torbalı Belediyesinin bu uygulamasına vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Torbalı Belediyesi'ne ait tankerlerin sabah ve akşam Torbalı İtfaiye Grubu'ndan su alırken çekilen fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar belediyenin kendi kuyularından değil vatandaşın faturasına yansıtılan şebeke suyundan hizmet verdiğini iddia ediyor.

 

Öte yandan konu ile ilgili açıklama almak için aradığımız Torbalı Belediyesi yetkililerine ulaşamadık. Belediye basın müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede vatandaşların iddiasını anlattık. Haber yayına hazırlandığı saatte Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile görüşemedik. Belediyeden yapılacak açıklamayı bekliyoruz. 


İzmir'de geçen hafta suya yüzde 44 oranında zam yapılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.