MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Müfredat çok ağır, hafifleteceğiz

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakattan müfredata, atama sayılarından, takvimlere birçok konuda açıklamalarda bulundu. Eğitim camiasının tümünü ilgilendiren konu başlıkları hakkında açıklamalarda bulunan tekin müfredat konusunu ele aldı.

Müfredat çok ağır, hafifleteceğiz

Bakan Tekin kesin bir ifadeyle müfredatın çok ağır olduğunu söyledi. Kasım sonunda ya da en geç aralık ayı içerisinde müfredat değişikliği ve program değişikliği yapılacağını vurgulan Tekin, müfredatı hafifleteceklerini ifade etti. Öğretmenlerin müfredata yetişmekte zorlandığını da sözlerine ekleyen Tekin müfredat değişikliğinin tüm sınıfları kapsayacağını belirtti.

Mülakat yasal zorunluluk

Öğretmenlerin gündemini aylardır işgal eden mülakat konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Tekin, mülakat konusunda geri adım atmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakatı kaldıracaklarına yönelik seçim vaadine rağmen mülakat konusunda durduğu noktayı sürdüren Tekin, mülakatlar için yasal zorunluluk dedi.

En fazla sayıda atama yapılacak

Öğretmen atamaları konusuna da değinen Tekin, bu konunun sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın konusu olmadığını, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bütçe imkanları çerçevesinde hareket edileceğini söyledi. Yine de mümkün olan en yüksek sayıda öğretmen ataması yapmak istediklerini ifade eden Tekin, atama bekleyen öğretmenlere umut oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.