UZAYI GÖZLEMEK İSTEYENLER EGE ÜNİVERSİTESİ'NE

UZAYI GÖZLEMEK İSTEYENLER EGE ÜNİVERSİTESİ'NE

Kamp başlıyor

A+A-

 

Ege Üniversitesi (EÜ) Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Gökyüzü Gözlem Kampı” etkinliği düzenlenecek.  Nif Dağı eteklerinde yer alan Ege Üniversitesi Gözlemevi yerleşkesinde düzenlenecek olan Gökyüzü Gözlem Kampı 4-5 Haziran tarihleri arasından ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

Yılın en kapsamlı gökyüzü gözlem kampı olan Ege Üniversitesi Gözlem Kampı’nın tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden EÜ Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal, “Rektör Hocamız Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’ın himayelerinde yılın en görkemli gökyüzü gözlem kampının hazırlıklarını tamamladık. Sayısız atölye çalışmaları ile gece ve gündüz ayrı ayrı çok sayıda gözlem yapılacak kampımızda, misafirlerimiz Avrupa’nın sayılı göktaşı koleksiyonlarından biri olan Ege Üniversitesi Gözlemevi Göktaşı Koleksiyonunu görme fırsatı yakalarken, kara deliklerin yapılarını, ışığı nasıl büktüğünü, Güneş saatinin çalışma prensiplerini öğrenip, üniversitemizin en büyük teleskobunu görme fırsatı bulacaklar. Bir yandan yemyeşil bir doğada, açık alanda tertemiz bir havada 2 ayrı konferans ve yıldızların altında astronomi sohbetleri ile hem eğlenecekler hem de müthiş bilgileri yerinde ve kaynağında öğrenme fırsatı bulacaklar. Bilim ve eğlence dolu böylesine kapsamlı bir etkinliği halkımıza sunan Üniversitemize ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a  teşekkür ederim” dedi.

Gökyüzü Gözlem Kampı’nda teleskoplarla Güneş, Ay, Jüpiter, Satürn ve derin uzay cisimlerinin gözlemleri yanı sıra ülkemizde sadece EÜ Gözlemevi’nde yer alan Göktaşı Koleksiyonu Sergisi ile Yıldızların Yaşamı gezisi, Karadelik Simülasyon deneyi ve Dünya’nın kendi ekseninde döndüğünü ispatlayan ülkemizdeki tek dev sarkaç ile deney etkinliği yapılacak.  Ayrıca kampta EÜ Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Esin Sipahi tarafından “Uzayda Yaşam Arayışları” ve “Yıldızların Altında Astronomi Sohbetleri: Gökyüzünde Gezegenler” konulu açık hava konferansları verilecek. 

Kampa katılacak çocuklar için Mars yüzey aracı yapımı, su roketi, usturlap ve takımyıldız dürbünü yapımı atölye çalışmaları da yer alacak. Katılım ücretinin alınmayacağı kamp iki gün sürecek. İsteyen katılımcılar gece yarısı etkinlik alanından ayrılabilecekleri gibi, dileyen katılımcılar kendi çadırlarını da yanlarında getirerek, Gözlemevi’nin çadır alanında çadır kurup geceyi geçirebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.