252 BELEDİYE İZMİR'DE BULUŞTU..AÇILIŞI KILIÇDAROĞLU YAPTI...

252 BELEDİYE İZMİR'DE BULUŞTU..AÇILIŞI KILIÇDAROĞLU YAPTI...

252 belediye İzmir’de buluştu. Açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı... 

A+A-

 

Türkiye'deki CHP'li belediye başkanlarının ikinci 'Yerel Yönetimler Çalıştayı' İzmir'de başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler başlığıyla ikinci kez düzenlen çalıştayın açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

 31 Mart yerel seçimlerinde 252 belediye kazanan CHP, Afyonkarahisar'ın ardından ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın ikincisi İzmir’de düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde gerçekleşen Kardeş Kentler Çağdaş Kentliler ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

 Demokratik, şeffaf belediyecilik

Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın ilk konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Belediye hizmetlerinin dünyada insan, bilgi, kültür ve doğa üzerinde yoğunlaştığını anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dünya belediyeciliğini temel kavramlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni stratejik planına dahil ettik. Şehirdeki insanların talep ve beklentileri kırsal yaşamın değişen koşullarına göre değişim gösteriyor. Demokratik, şeffaf insan odaklı belediyecilik sergilemeyi amaçlıyoruz” dedi.

 Politikayı yerelden başlayarak düzeltmek zorundayız”

Biz insanlarımızı sadece bir vatandaş değil ülkemizin ve dünyanın gelişimine yön veren ilham kaynağı olarak görüyoruz diyen Başkan Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptığımız her bir icraat geleceğin insanlığını mayalıyor. Bu durum çalışmalarımızı bilgi odaklı olmaya yönlendiriyor. Yönettiğimiz şehrin bilgi birikimini iyi analiz etmek ve toplumsal başarı elde etmek zorundayız. Yaşam alanlarımız ciddi tehditlerle karşı karşıyayken mevcut politikaları yerelden başlayarak düzeltmek zorundayız. Soluyacağımız hava, işleyecek toprak kalmadığında zaten yöneteceğimiz şehirler kalmayacak. Doğa hastaysa biz de hastayız. Doğa odaklı anlayış en temel ilkelerimizden biri olmak zorunda. Güçlenen yerel yönetimlerle kentlerin işleyişi de değişiyor. Eskiden devletlerarası ilişkiler kurulurken artık dünyadaki farklı kentler arasında ort aklıklar kuruluyor. Kent diplomasisi adı altında yeni bir alan açılıyor. Diliyorum Ankara’da masa başında hazırlanan yerel yönetim reform paketi dünyadaki bu değişmeleri görmezden gelmez. Aksine bu taslak halkımızın beklentilerini boşa çıkaracak bir geriye gidişi olacaktır. İzmir pek çok yeniliğin gerçekleştiği ve dünyaya yayıldığı bir kenttir. Ayaklarımızın değdiği bu kadim coğrafyanın birikimlerinden aldığı ilham burada buluşacak. Pek çok yeni kalıcı çalışmalarla sonuçlanacak.”

İsrafa son verildi

Başkan Tunç Soyer’den sonra söz alan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da yaptığı konuşmada: “Son seçim bize çok büyük sorumluluklar getirdi. Yedi aydır halkımıza umut olmaya çalışıyoruz. Önce israfı engelledik. Çünkü bu sadece israfı önlemek değil yeni kaynak yaratmak anlamına da geliyor. En küçük

 belediyemizden en büyük belediyemize kadar belediye başkanlarımız israfa son verdiler. Kamuyu zarara sokan israfın engellenmesiyle belediyelerimiz artık ucuz su, ucuz ulaşım, ücretsiz süt imkanı sunabiliyor. Öte yandan yurttaşlarımızın ihtiyaçları olmayan gereksiz harcamalara ve büyük bütçeli çılgın projelere son veriyoruz. Tüm kaynakları halkın yararına kullanıyoruz. Bilimsel olarak kabul edilemez tüm girişimleri iptal ediyoruz” dedi.

 Düne kadar saydamlık yoktu”

Toplantının açılışındaki son konuşmayı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, yeni dönemde CHP’li belediyelerin şeffaflık ve israfı önleme konularında önemli adımlar attığını söyledi. “İsraf haramdır diyoruz. Siz tasarruf yaptınız” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir beldenin, belediyenin hak ve hukukla nasıl yönetileceğini gösterdiniz. Sade bir belediye başkanlığı, güven veren bir belediye başkanlığı. Şatafattan ve israftan kaçınıldığı an sokakta daha rahat yürüyeceksiniz. Bütün Türkiye duysun diye anlatıyorum bunları, şeffaflık, bütçenin şeffaflığı, meclis toplantılarını halka açık yapıyorsunuz. Düne kadar yoktu bunlar. Düne kadar saydamlık denilen bir şey yoktu” dedi.

 Her mahalleye kreş yapılacak

CHP’li belediyelerin birçok yerde borç batağındaki yerel yönetimleri devraldığını vurgulayan ancak buna rağmen enkaz edebiyatı yapmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara Büyükşehir Belediyemiz 250 bin öğrencimizin yol ücretini indirdi. Bu çok önemli. Bazı belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde aile sigortasının bir benzerini uygulamaya çalıştı. Ankara Yenimahalle, Adana Seyhan belediyelerimiz bunu yaptı. Ülkeyi yönetenler bunu beceremiyorlar ama biz yerel yönetimlerde bunu yapıyoruz. Bu kimin garibanın, yoksulun yanında olduğunu gösteriyor. Kreş yapacağız. Yoksul mahallelerden başlayarak her mahalleye kreş yapacağız. Çoğu belediye başkanımız yaptı, yapmaya da devam ediyor. İstanbul'un yapacağı 150 kreş için belediye bütçesinden beş kuruş para çıkmayacak" dedi.

 Kooperatifçilik için teşekkür

Kooperatifçilik konusunda belediye başkanlarının duyarlı davranmasından dolayı teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Neresi olursa olsun bulunduğunuz ilin, beldenin hesabını veren başkanlarsınız. Hizmet eden, fakir fukaranın yardımcısı olan, derdi olanın gelip anlatacağı, adaletli bir belediye başkanı kimliğini taşıdığınız sürece hangi siyasi yapıdan olursa olsun her insan size saygı duyar” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.