ABD'NİN SAVAŞ GEMİLERİ KORONAVİRÜS'E YAKALANDI..TAM 5 BİN DENİZCİ

ABD'NİN SAVAŞ GEMİLERİ KORONAVİRÜS'E YAKALANDI..TAM 5 BİN DENİZCİ

Korona ABD ordusuna sızdı

A+A-

ABD Donanması’na ait USS Theodore Roosevelt’in ardından bir uçak gemisinde daha Corona virüsü vakası tespit edildiği Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından doğrulandı. ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, ABD ordusunun kapasitesinden kimsenin şüphe etmemesi gerektiği mesajını verdi.

ABD basınında, nükleer uçak gemisi USS Nimitz’de de geçtiğimiz günlerde Corona virüsüne yakalanan personelin bulunduğu haberleri yer almıştı. ABD Hava Kuvvetleri Komutanı John Hyten haberi doğruladı, enfeksiyon vakalarının şu an için küçük çapta olduğunu belirtti. General Hyten, “Nimitz denize açılmaya hazır. 5 bin denizcinin denize açıldığı bir durumda, askerleri tek bir otele yerleştirmeyi düşünmezsiniz. Gemide izole edildiler,” dedi.

General Hyten, ABD ordusunun USS Theodore Roosevelt’te yaşananlara benzer başka durumlarla da karşılaşabileceğini söyledi. Hyten, “Roosevelt’in benzersiz bir mesele olduğunu düşünmek iyi bir fikir değil. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmayacağını düşünmek planlama açısından iyi bir yöntem değil,” ifadelerini kullandı.

USS Nimitz’le birlikte Corona virüsü vakasının tespit edildiği uçak gemisi sayısı üçe çıktı. Şu anda Guam’da bulunan USS Theodore Roosevelt’te 416 Corona virüsü vakası tespit edildi. Onarım için Japonya’da bulunan USS Ronald Reagan’da da Corona virüsü vakasının tespit edildiği belirtilmiş, ancak sayı verilmemişti.

Pentagon yetkililerinin askeri personel dahil dışarıdan gelen soruları yanıtladığı canlı yayınlanan oturumda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley de ABD ordusunun müdahale kapasitesinin hala çok yüksek olduğunu söyledi ve kimsenin bundan şüphe etmemesi gerektiği mesajını verdi. Orgeneral Milley, Savunma Bakanlığı’nın nükleer güçleri korumak için de gereken önlemleri aldığını belirtti. Orgeneral Milley, USS Theodore Rossevelt için de “Gerekirse görev için yeniden denize indirebiliriz,” dedi.

Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden canlı yayınlanan soru-cevap oturumunda şu anda yurt dışında görev yapan ancak Corona virüsü salgını sebebiyle ülkelerine dönemeyen ve görev süreleri uzayan ABD askerlerinin soruları da yetkililere yöneltildi. ABD Genelkurmay Başkanı Milley, “Evet bir fedakarlık yapıyorlar. (Bu durumda olan) askerlerin bir kısmının kısa zaman içinde ülkeye dönmelerini sağlamayı umuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Amerika'nın Sesi...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.