EGE ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ SERVİSİ 60 MİLYON LİRAYA YENİLENDİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ SERVİSİ 60 MİLYON LİRAYA YENİLENDİ

Türkiye’de ilk kez Ege’de kullanılacak cihaz

A+A-

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı, yapılan 60 milyon TL’lik yatırımla teknolojik alt yapısını yeniledi. Yıllardır Türkiye’deki önemli referans merkezi olma özelliğini taşıyan klinikte, en modern radyoterapi teknikleri uygulanabilir hale geldi. Stereotaktik radyoterapi uygulamalarını yapabilen cihaz donanımlarından biri tüm dünyayla birlikte Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesinde kullanılacak.

Türkiye ve Ege Bölgesinin en önemli sağlık üslerinden biri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesine yatırımlar tüm hızıyla sürüyor. EÜTF Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalına yapılan 60 milyon TL’lik yatırımla anabilim dalının teknolojik alt yapısı yenilendi. Yatırımlarla yoğunluk ayarlı radyoterapi (IMRT-YART), volümetrik modüle ark tedavi (VMAT) gibi modern radyoterapi tekniklerinin yanı sıra stereotaktik beden radyoterapisi (SBRT), stereotaktik radyocerrahi (SRS) gibi en modern radyoterapi teknikleri de uygulanabilir hale geldi. Stereotaktik radyoterapi uygulamalarını yapabilen cihaz donanımlarından biri ise tüm dünyayla birlikte Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında kullanılacak. Bu yönüyle de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Türkiye’deki tek referans merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemesini sürdürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege Üniversitesine önem verdiğini ve çok ciddi destekler sağladığını hatırlatan Rektör Budak, “Hastanemizin yerinde yenilenmesi başta olmak üzere büyük projelerimize destek veren, maddi manevi yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ege Üniversitesi adına teşekkür ediyorum. Radyasyon Onkolojisi Anabilim dalımıza 60 milyon TL teknolojik altyapı yatırımı yaptık. Bu anlamda Avrupa’daki referans merkezleriyle aynı altyapıya kavuşmuş olduk. Ülkemizde de tek referans merkeziyiz. Bu yatırımlar sayesinde hastanemiz çok daha hızlı ve güvenilir sağlık hizmeti sunabilmektedir. Sağlık hizmetlerindeki kalite standartlarımız yatırımlarla artarken, akademik çalışmalara da önemli katkılar sağlıyor” diye konuştu.

“ÇOK DAHA İYİ HİZMET VERECEĞİZ”

Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Yalman, radyoterapinin teknolojiye bağımlı bir tedavi olduğuna dikkat çekip “Radyoterapi teknolojiye iç içedir. Bu nedenle gelişen teknolojiye ayak uydurmanız gerekir. Sayın Rektörümüzün destekleriyle gerçekleştirdiğimiz büyük bir proje kapsamında Anabilim Dalımızın cihaz altyapısı yenilendi. Kliniğimizde en modern radyoterapi tekniklerini uygulayabilir duruma geldik. Gelecekte de Anabilim Dalımızın Türkiye’de öncülük yapacağına ve hastalarımıza çok daha iyi hizmet vereceğimize inanıyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.