İLK BAĞIŞ ONDAN GELDİ..HANGİ VEKİL MAAŞINI BAĞIŞLADI

İLK BAĞIŞ ONDAN GELDİ..HANGİ VEKİL MAAŞINI BAĞIŞLADI

Milletvekilleri maaşlarını bağışlayacak mı?

A+A-

Siyasetçiler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için maaşlarını bağışlamaya başladı. İlk olarak Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir aylık milletvekili maaşını koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılmak üzere bağışlayacağını açıkladı.

Afyonkarahisar Milletvekili Uysal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, büyük travmalar, yıkımlar sonrasında ortaya çıkan kuşatıcı ve kapsayıcı iklimi, hem karşı karşıya kalınan krizi yönetmek hem de birikmiş problemleri çözebilmek için bir "yaratıcı yıkım" dinamiğine dönüştürmesi gerektiğini belirterek kampanyaya önayak oldu.

Uysal şunları söyledi: 

Türkiye, büyük travmalar, yıkımlar sonrası ortaya çıkan kuşatıcı ve kapsayıcı iklimi hem karşı karşıya olduğumuz krizi yönetmek hem de birikmiş problemleri çözebilmek için bir ‘Yaratıcı Yıkım’ dinamiğine dönüştürmeli!

Böyle bir süreçte, Siyasetin aldığı kararların toplumsal karşılığının yüksek olması için özellikle siyasi liderler ve yüksek devlet yöneticilerinin kendi yapmadığı hiçbir tedbir ve fedakârlığı vatandaşlarımızdan istememeleri gerekir.

Bu anlayış içerisinde ister TBMM uhdesinde ister Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin oluşturacağı bir fonda Korona Virüs Salgını-Pandemisi ile mücadele amacıyla öncülük yaparak 1 Milletvekili maaşımı bağışlamak istiyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.