GOOGLE VE GAME FACTORY, OYUN GELİŞTİRİCİLERİ HIZLANDIRMA PROGRAMINA ÇAĞIRDI

GOOGLE VE GAME FACTORY, OYUN GELİŞTİRİCİLERİ HIZLANDIRMA PROGRAMINA ÇAĞIRDI

Game Factory Booster’ın 2. dönem başvuruları açıldı

A+A-

 

Her aşamadan oyun girişimlerinin başvurabileceği Google for Startups - Game Factory Booster programının 2. dönem başvuruları açıldı. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen bu program, bu yıl da oyun geliştiricilere özel kuluçka merkezi Game Factory ve Google for Startups iş birliğiyle oyun geliştiren ekiplere işlerini hızlı bir şekilde büyütme fırsatı sunuyor.

Google for Startups ve Game Factory iş birliğiyle düzenlenen program, Türk oyun stüdyolarını geleceğin dünyasına hazırlayarak globale taşıyacak. Geçtiğimiz yıl yüzlerce ekibin başvurduğu Google for Startups - Game Factory Booster programı, bu yıl da Aralık 2021 – Mayıs 2022 tarihleri arasında hibrit olarak gerçekleşecek. Her yıl Türkiye’nin en çok gelecek vadeden oyun stüdyolarının seçildiği programın başvuruları ise 13 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek.

Türk oyun stüdyoları, nitelikli eğitimlerle geleceğe hazırlanacak

Oyun sektöründeki aktivitesini giderek artıran Google’ın ve oyun geliştiricilere özel kuluçka merkezi Game Factory’nin eğitmenleriyle, Türk oyun stüdyoları bir araya gelecek. Yaratma, yayınlama, ölçeklendirme ve stüdyo işletme gibi hem teknik hem de yönetim alanında eğitimlerin olacağı Booster #2 programı sayesinde Türk oyun stüdyoları geleceğin dünyasına hazırlanacak.

Google çalışanları, Türk oyun geliştiricileri ile buluşacak

Programa seçilen oyun geliştiricileri, Google’ın ve Game Factory’nin alanında uzman mentorlarıyla bir araya gelecek. Oyun geliştiricileri hem oyun sektörünün çeşitli alanlarında deneyimli kişilerle tanışma fırsatına hem de birebir mentorluk alma imkanına sahip olacak. Ayrıca programdaki oyun stüdyoları; birçok Google ürünleri için kredi alma olanağı da yakalayacak.

Oyun geliştirici ekipler, fiziksel ofis imkanına sahip olacak

Google for Startups - Game Factory Booster #2 programı, Aralık 2021 – Mayıs 2022 tarihleri arasında hibrit olarak yürütülecek. Türkiye’nin her şehrinden oyun geliştiricileri bu programa başvurabilecek. Bunun yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir’de ikamet eden ekipler; Game Factory’nin sunduğu fiziksel ofis imkanlarından da faydalanabilecekler.

Türkiye’nin en iyi oyun stüdyoları yatırımcıların karşısına çıkacak

Oyun geliştiricileri, program kapsamında 19 hafta boyunca eğitimlerden ve mentorluklardan faydalanacak. Program sonrasında ise oyun stüdyoları, yatırımcılarla bir araya gelecek. Ayrıca hızlandırma sonunda, oyun sektörüne ilgi duyan yatırımcıların ve iş insanlarının da demo day’e nasıl katılabileceği duyurulacak.

“Ekiplere çok daha ileri seviye destekler verebileceğiz”

Oyun geliştiricilere özel kuluçka merkezi Game Factory’nin CEO’su Efe Küçük, ilk programdan edindikleri tecrübeyle birlikte Google for Startups - Game Factory Booster #2’ye seçilen ekiplere çok daha ileri seviye destekler sunabileceklerini belirtti.

“Google for Startups - Game Factory Booster programı bizim en büyük ‘iyi ki’lerimizden birisi oldu. Müthiş ekiplerle tanıştık ve birbirimizden bolca şey öğrendik. İlk programımızdan edindiğimiz tecrübeler ve çıkarımlarla bu ikinci programı çok daha güçlü bir şekilde hazırladık. Büyükşehirlerde açtığımız ofis alanlarıyla da birlikte, programa katılmaya hak kazanacak ekiplere hem Google tarafından hem de Game Factory tarafından çok daha ileri seviye destekler verebileceğiz.”

“Türkiye oyun geliştirici ekosistemine destek olmaya devam edeceğiz”

Google Geliştirici İlişkileri Bölge Lideri Barış Yesugey, geçen yıl 13 ekibi mezun ettiklerini ve bu yıl hızlandırma programının daha da başarılı geçeceğini söyledi.

“Google for Startups olarak Game Factory ile mükemmel bir sinerji yakaladık. 13 erken aşama oyun geliştirici takımı mezun ettiğimiz ilk sınıf sonrası kazandığımız deneyim ile ikinci sınıfın daha da başarılı geçeceğine inanıyoruz. Google olarak Türkiye oyun geliştirici ekosistemine destek olmaya devam edeceğiz.”

Son başvuru: 13 Aralık 2021

Oyun geliştiren her ekibin başvurabileceği Google for Startups - Game Factory Booster programı, Aralık 2021 – Mayıs 2022 tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek. Programın 2. dönem başvuruları, 13 Aralık 2021 tarihinde sona erecek. Hemen başvurmak için events.withgoogle.com/game-factory-booster adresini ziyaret edin.

Game Factory hakkında

Game Factory, oyun geliştiricilere yönelik kuluçka merkezidir. Oyun sektöründe başarıya daha hızlı ulaşmak isteyen girişimcilerin yanında olan Game Factory, 2019'un sonundan beri 3000'den fazla geliştiriciyi oyun sektörüne kazandırmış ve 70'tan fazla oyun stüdyosuna destek olmuştur. Bünyesinde bulunan oyun geliştiricilerini ücretsiz eğitim imkanı, ekip kurma desteği, mentorluklar, oyun yayımlama ve fon bulma gibi ihtiyaç duydukları her alanda desteklemektedir. Game Factory hakkında daha fazla bilgi edinmek için gamefactory.gs adresini ziyaret edin.

Google for Startups & Google for Games hakkında

Google for Startups; büyüyen, çeşitli ve kapsayıcı startup topluluklarını desteklemeyi hedefler. Startup'ınızın büyümesine yardımcı olmak için sizi doğru kişilerle ve ürünlerle bir araya getirir. Google for Games ise Google'ın geniş ürün yelpazesinin oyun geliştirme sürecinin tüm aşamalarına nasıl destek sağlayabileceğini göstermek için başlatılan bir girişimdir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.