AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI'DAN ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİK DESTEK

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI'DAN ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİK DESTEK

EBA sistemine uyumlu bin adet tableti, 30 ilçede dezavantajlı öğrencilere hediye ederek kullanımına sunacak olan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, çocuklara çifte bayram yaşatacak

A+A-

 

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, pandemi sürecinde evde eğitim gören dezavantajlı öğrenciler için harekete geçti. Yaklaşık iki aydır Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitimlerine devam eden 7’inci sınıf öğrencilerine gelecek sene LGS sınavına hazırlıkta büyük fayda sağlayacak olan tabletlerin dağıtımı için İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile görüşen Bölünmez Çankırı, bin adet tablet dağıtımı için düğmeye bastı.

BİN ADET TABLET DAĞITILACAK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi ziyaretinde konuyu paylaşan Bölünmez Çankırı, dezavantajlı öğrencilerin belirlenmesi noktasında İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi ile görüş alışverişinde bulundu. İzmir’in 30 ilçesinde dezavantajlı öğrencilere İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla ulaşmayı hedeflediklerini belirten Bölünmez Çankırı, “Pandemi sürecinde dezavantajlı öğrencilerimizin en çok teknolojik konularda sıkıntı yaşadıklarını gördük ve şahit olduk. Bilişim ve teknolojinin her geçen gün önemini artırdığı günümüzde öğrencilerin teknolojik altyapılarının da iyileştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmak adına tablet dağıtımı gerçekleştirmek istedim. İlk etapta bin adet tableti seneye 8’inci sınıfta okuyacak olan ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS)’ye girecek olan dezavantajlı öğrencilere dağıtmak için harekete geçtim. Sağ olsun İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Yahşi Bey de projemizi olumlu karşıladı ve bize büyük bir memnuniyetle yardımcı olacaklarını söyledi” dedi.

BAYRAMA KADAR ULAŞTIRILACAK

Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanacak olan tabletlerde, EBA sistemine uygun gerekli yüklemelerin yapılarak öğrencilere dağıtımının söz konusu olacağını sözlerine ekleyen Bölünmez Çankırı, “Bu bir projedir. Buradan bu projeye destek vermek isteyen başka hayırseverler de mutlaka olacaktır. Ben bu konuda öncü olarak kendimce bir yol açmak istedim. Tabletleri kullanıma hazır hale getirip, filtreli bir şekilde öğrencilerimize en kısa zamanda teslim edeceğiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin belirlemiş olduğu kriterlere uyan dezavantajlı öğrencilere, bu tabletler bayram hediyesi olarak verilecek. Yavrularımız inşallah bu tabletler ile eğitim-öğretim hayatlarında teknolojik olarak bir eksiklik hissetmeyeceklerdir. Eğitim, AK Parti hükümetlerinin göreve geldiği günden bu yana en çok önem verdiği konuların başında geliyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bugüne kadar eğitimde yapılan yatırımlarda emeği geçmiş bütün Milli Eğitim Bakanları olmak üzere eğitim camiasının bütün neferlerine şükranlarımı sunuyorum. Bu hizmet yarışında bizim de ufakta olsa bir katkımız olacaksa ne mutlu bizlere. İnşallah bayramdan önce tabletlerin dağıtımını ivedi bir şekilde bitirerek yavrularımıza çifte bayram yaşatacağız” diye konuştu. 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.