ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDE YİNE EMEKÇİ İSYANI...ARTIK UTANIYORUZ

ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDE YİNE EMEKÇİ İSYANI...ARTIK UTANIYORUZ

Çiğli Belediyesi'nde işçiler yine huzursuz

A+A-

Çiğli Belediye Başkanı seçildikten sonra belediyede çalışan emekçileri işten çıkaran, yerlerine ise tekrar işçi alan Belediye Başkanı Utku Gümrükçü işçilerine bir oyun daha oynadı. Avrupa Konseyi tarafından hangi sebeplerle olduğu bilinmez ' Avrupa Diplomasi' ödülü verilen Çiğli Belediyesi konu işçi, emekçi hakları olunca yine sınıfta kaldı. İçişleri Bakanlığı'nca kapatılan iş yerleri arasında yer alan Çiğli Belediyesi'ne ait kafeteryalarda çalışan 185 işçi basın açıklaması yaparak, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün salgın süresince kendilerine söz verdiği prim sözünü tutmadığını belirtti.

Çiğli Belediyesi'ne bağlı Çiğli Gıda, İnşaat, Turizm Ticaret Limited Şirketi'nde çalışan işçiler, şirketlerinin kısa çalışma ödeneğine başvurduğu halde Vefa Destek Grupları'nda çalıştırıldıklarını söylediler. İşçiler açıklamalarında Mart ayından bu yana maaşlarını alamayan arkadaşları olduklarını altını çizdiler. Yapılan haksızlığın başta CHP'ye de zarar verdiğini belirten işçiler, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nüm emekçilerle yaşadığı problemlerin başka hiç bir halk partili belediyede yaşanmadığını sözlerine eklediler. 

Konuyu CHP İl Başkanlığı'na taşıyacaklarını belirten işçiler milletvekilleri arasında sendikacı olan vekilleri de kendilerine yardıma çağırdılar. Genel merkeze de durumu mektupla anlatacaklarını belirten emekçiler artık sorunlar ile uğraşmaktan bıktıklarını, ev sahplerini, alacaklılarını görünce yol değiştirmekten utandıklarını söylediler. Konu hakkında her zaman olduğu gibi Beleiye Başkanı Utku Gümrükçü açıklama yapmaktan kaçındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.