HOLLANDA: 'KORONA ATIK SULARDA ÇIKTI'..YER ÇİĞLİ.. FOTOĞRAFLAR BUNLAR..

HOLLANDA: 'KORONA ATIK SULARDA ÇIKTI'..YER ÇİĞLİ.. FOTOĞRAFLAR BUNLAR..

Çiğli'de düşündüren fotoğraflar

A+A-

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam’daki kanalizasyon suyunda koronavirüse rastlandığını açıkladı. Enstitü atık sular, çöp gibi çevre kirliliğinin  hastalığın yani virüsün barınmasında önemli rol olduğunu belirtti.

Enstitünün açıklaması, İzmir'de korona virüsünün diğer illere oranla neden daha fazla olduğu iddiasını da gündeme getirdi. Etki TV olarak İzmir ve ilçelerindeki atık suların bulunduğu kanalizasyon, dere vs gibi yerleri görüntüledik.

Hollanda'daki bulgu sonrası ilk durağımız Çiğli oldu. Çiğli'de yaptığımız araştırmada hem atık suları hem de atık sular içerisinde virüs oluşturacak çöp yığınlarına tanık olduk. Çiğlili vatandaşların da tepkisine neden olan pis suların içerisinde her türlü mikrobu barındıracak şekilde olduğunu gördük. Tabi sorun sadece Çiğli'nin sorunu değil. İzmir'i çevreleyen bütün derelerde aynı manzaraya rastlamak mümkün.. Suların kirletilmemesinde vatandaşlara da önemli görevler düşüyor. Özellikle çöplerin sokak, dere vs gibi yerlere atılmaması büyük önem taşıyor. Yerel yönetimlerin özellikle biriken evsel atıkları geçikmeden toplaması büyük önem taşıyor. İzmir Valiliği, İzmir Çevre İl Müdürlüğü'ne büyük görev düşüyor. Zor günler geçirdiğimiz süreçte, toplum sağlığı açısından durumu İzmir'de yetkililere iletiyoruz. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.