AK PARTİ ÖDEMİŞ İLÇE BAŞKANI ŞEN:' ÖDEMİŞ'TE HİZMET YOK, MAĞDURİYET VAR'

AK PARTİ ÖDEMİŞ İLÇE BAŞKANI ŞEN:' ÖDEMİŞ'TE HİZMET YOK, MAĞDURİYET VAR'

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen; “Belediyeyi borca sürüklediler.”

A+A-

Başkan Şen, Ödemiş'in 2 yılını değerlendirdi

 

Ödemiş Belediyesi’nin geride kalan 2 yıllık süreçte borca sürüklendiğini söyleyen AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, ‘’Sayın Eriş, en çok borç yapan Başkan oldu. Bu gidişle, 5 yıl sonunda 200 milyonun üzerinde borç ve işçi ve memur maaşını dahi ödenemeyecek duruma gelecek. Ödemişli hemşehrilerimiz hizmetten yoksun durma gelirlerken, mağdur durumdadırlar. Ödemiş için yanlıştan dönülmesi ve hemşehrileriniz için doğruların tatbik edilmesi gerekmektedir’’ dedi.

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, yerel seçimlerin üzerinden geçen 2 yılın ardından, Mehmet Eriş yönetimindeki Ödemiş Belediyesi performansını değerlendirdi. ‘’Geride kalan 2 yılın ardından Ödemiş Belediyesi gelir kalemlerini yaptığı satışlarla ve vatandaşın üzerine yüklediği külfetle arttırmış olmasına karşın daha da fazla borçlanmıştır.’’ diye sözlerine başlayan Başkan Şen, ‘’2 yıllık süreçte, AK Parti Grubunun muhalefetine rağmen, yaklaşık 12 milyon TL tutarında taşınmaz satışı yapılmıştır. Sayın Eriş, köyde bulunan taşınmazları satmayacağını ve köylülerin kullanımına bırakacağını söylemesine rağmen, sözünü tutmamış Ödemiş’e ileriye dönük ciddi gelir getirecek taşınmazları satmıştır. Üstelik bu husustaki komisyon kararına da uymamıştır. Ödemiş Belediyesi yaklaşık 9 milyon TL’lik kredi çekmiştir. Ödemiş Belediyesi yasal bir zorunluluk olmamasına ve geçmiş dönemde alınmamasına karşın vatandaşların üzerine külfet olarak ve 5 yıl geriye dönük olarak yol harcamalarına katılım payı almıştır. Üstelik bu katılım paylarına ilişkin olarak hemşehrilerimizin taşınmazlarına tapuda şerh koydurmuştur.’’ dedi.

En çok borç yapan Başkan oldu!

Borçlanmada gözle görür bir artışın olduğunu ifade eden AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, ‘’Ödemiş Belediyesi yaptığı satışlarla ve vatandaşlarımıza yüklediği külfetlerle gelir kalemlerinde artış olmasına rağmen, Sayın Eriş göreve geldiği günden itibaren yaklaşık 30 milyon TL daha borçlanmıştır. Sayın Başkan, geçmiş dönemlerle mukayese edildiğinde, yıl bazında yapılan hesaplamaya göre, en çok borç yapan Başkan konumundadır. Ancak şu ana kadar Ödemiş’e hizmet anlamında hiçbir şey kazandıramamıştır. Sayın Başkan ekonomisinin bozuk olduğunu iddia ettiği Belediyeye, ayağının tozuyla afaki bedelde ses ve ışık sistemi almış, bedelin doğrudan temin sınırının üstünde olmasına karşın, hangi usulde ve kimlerden ne kadar teklif alındığı hususundaki soruları yanıtsız bırakmıştır.’’ dedi.

Belediyeye fazladan maaş külfeti...

Geçmiş döneme yönelik algı yapılmaya çalışıldığını ifade eden AK Partili Muhammet Şen, ‘’Sayın Başkan, araç kiralama hususunda belediyeyi yaklaşık 750 Bin TL tasarruf ettirdiğini iddia etmişse de, geçmiş dönemde kiralanan araçların sayısı, cinsi ve niteliği mukayese edildiğinde bunun doğru olmadığı anlaşılmıştır. Sayın Başkan onlarca yandaşı Belediyeye gereksiz olarak işe almış, Belediyeye fazladan maaş külfeti yüklemiştir.’’ dedi.

Hizmet yok, mağduriyet var...

Verilen vaatlerin havada kaldığını belirten AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, ‘’Sayın Başkan göreve gelmeden önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte koordineli bir şekilde çalışıp, Ödemiş’e hizmet anlamında katkı sağlayacağını ifade etmiş olmasına karşın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler ortadadır. Hizmet etmeyi bırakın, üzerine vazife olan hizmetleri bile tam manasıyla yerine getirememişlerdir. İşte en iyi örnek geçtiğimiz Kurban Bayramı’ndan beri süre gelen su kesintileridir. Şimdiden vatandaşlarımıza bu Kurban Bayramı’nda da yaşayacağımız sıkıntılar hususunda hazırlıklı olmaları tavsiyemizdir. Zira, bu yönetim anlayışıyla sorun kaçınılmazdır. Yine su tasarrufu yapmamız gereken dönemlerde, İZSU yetkilileri patlayan su borularını günlerce onaramamıştır. Zaten Sayın Başkan da bu hususta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU yetkilileri ile koordinasyon sorunu yaşadıklarını belirtmiş bu durumu kendi ağzıyla ikrar etmiştir.’’ dedi.

Vatandaşını çıkarlarını göz ardı etmediler…

‘’Pandemi sürecinde devletimiz vatandaşların borcunu ödeme konusunda kolaylıklar sağlamasına ve maddi anlamda katkıda bulunmasına karşın, Ödemiş Belediyesi vatandaşlarımıza; ilan, reklam vergisi, çevre ve temizlik vergisi gibi alacak kalemlerine ilişkin olarak ödeme emri göndermiş ve bu süreçte ne kadar halkın yanında olduğunu göstermiştir.’’ diye sözlerine devam eden Başkan Şen, ‘’Buna ilişkin başka bir çarpıcı örnekte geçtiğimiz ay, Nisan Meclisinde gündeme gelen 7254 Sayılı Kanun kapsamında “Kırsal Mahalle Statüsü” kazanmaya hak kazandığı halde Ödemiş Belediyesi tarafından gelirlerinden mahrum kalmamak için Ödemiş’in 9 büyük beldesinin (Ovakent, Konaklı, Bademli, Kayaköy, Kaymakçı, Bozdağ, Gölcük, Birgi, Çaylı) bu haktan mahrum bırakılmasıdır.

7254 sayılı yasa ile; Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde; emlak vergisinden muafiyeti Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken bina inşaat harcı ile imarla ilgili harçlar alınmaması ve anılan kanuna göre alınması gereken diğer vergi, harç ve harcamalara katılma payları yüzde 50 indirimli uygulanması, bu yerlerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret en düşük tarifenin işyerleri için yüzde 50’sini, konutlar için yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenmesi şeklinde haklar tanınmıştır. Görüldüğü üzere kırsal mahalle statüsünün vatandaşlarımıza ekonomik olarak getirdiği tüm bu avantajlara rağmen, Millet İttifakı buna karşı çıkmış ve meclisten geçmesini engellemiş, halkının değil Belediyenin ekonomisini düşündüğünü ispatlamıştır.’’ dedi.

Belediyenin iflasa sürüklenmemesi için doğru bir ekonomik planlama şarttır

Bu gidişle Ödemiş Belediyesi’nin büyük sıkıntılara gireceğini ifade eden Başkan Şen, ‘’Son olarak İlkkurşun Anıtımızın çevresinde bulunan kitabelerin zarar görmesini Sayın Başkan İlkkurşunda bulunan hemşehrilerimize mal etmiş neyse ki gerçek kısa süre sonra ortaya çıkmış, hatalı imalat ve olumsuz hava koşulları sebebiyle kitabelerin zarar gördüğü anlaşılmıştır. Yukarıda bahsettiklerimiz göz önüne alındığında AK Parti İlçe Teşkilatı olarak siz hemşehrilemizin vicdanına hitaben şunu sormak istiyoruz. Halkının yanında ve onları düşünen bir başkan ve onun yönetim anlayışı böyle mi olmalıdır? Sayın Başkana tavsiyemiz, kendine çeki düzen vermesi ve görev süresini tamamlama gayesinden ziyade, Ödemiş’e hizmet anlayışı içerisinde olmasıdır. Sayın Başkan göreve geldiğinden beri SGK primlerini ödeyemediğini/ödemediğini Ödemiş halkının bilgilerine arz ederiz.

Buna rağmen bu şekilde devam edilirse belediyenin 5 yıllık sürecin sonunda 200 milyonun çok üzerinde borcu olacağı, işçi ve memur maaşlarını ödeyemeyeceği aşikardır. Belediyenin iflasa sürüklenmemesi için doğru bir ekonomik planlama şarttır. Eğlence ve sosyal faaliyetten ziyade Ödemiş’e kalıcı hizmetler yapılması şarttır. Bizde muhalefet olarak taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Ancak Sayın Eriş ve ekibinin bu yanlışlarından dönmesi, vizyon sahibi olarak Ödemiş için halkımız için doğruları tatbik etmesi gerekmektedir.’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.