AK PARTİLİ HAMZA DAĞ İZMİR'DE EGE TELGRAF'A KONUŞTU

AK PARTİLİ HAMZA DAĞ İZMİR'DE EGE TELGRAF'A KONUŞTU

AK Partili Hamza Dağ, “İktidar partisi çöküşe geçti” iddialarına; ‘Hevesleri kursaklarında kalacak, biz 2023’e hazırlanıyoruz” cevabını verdi

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmanın CHP’yi heyecanlandırdığını ifade ederek, “Sevinç içerisinde olsalar da açıkçası o onların kursağında kalacak” dedi.

Ege Telgraf’ı ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, 31 Mart yerel seçimlerini ve 23 Haziran İstanbul seçimini değerlendirdi. Dağ, alınan sonuçlarla adeta iktidara yürüyormuş havasına giren CHP’nin bu tavrını doğru bulmadığını söyledi.

‘DİĞERLERİNE HAKSIZLIK’

İstanbul seçiminin kritik bir seçim olduğunu aktaran Hamza Dağ, “Yenilenmesiyle beraber yepyeni bir dönem de başlamış oldu. Bu CHP’li arkadaşları heyecanlandırmış ama hem 31 Mart seçimlerinde hem de 23 Haziran İstanbul seçimlerinde bazı siyasal partiler bazı siyasal hareketlere haksızlık ediyorlar. Bu anlamda yüzde 53 oyu, İzmir’deki yüzde 58 oyu CHP tek başına aldı gibi bir hava yaratılması bence manidar ve konuşulup, sorgulanması gereken bir husus. Çünkü bu oyu tek başına almadılar… Ne İzmir’de ne Ankara’da ne de İstanbul’da CHP’nin aldığı oylar tek başına alınmadı. Bu ittifak ortaklığında ortaya çıkan bir tablodur. Dolayısıyla bunun üzerinden gümbür gümbür iktidara geliyoruz gibi bir heyecana kapılmış olmaları ve bu sonucu sadece kendi başarıları gibi yansıtmış olmaları diğer siyasi partilere haksızlık” diye konuştu.

‘KURSAKLARINDA KALACAK’

İstanbul seçimlerini tüm ayrıntıları ile değerlendirdiklerine dikkati çeken Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “Sadece İstanbul seçimi değil, bir süredir yaşamış olduğumuz hadiseler ve badireler var. Ben bu dönemde bir süre değerlendirme ve muhasebe yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca sorunları da masaya yatıracağız, sadece parti sorunlarını da değil, yaptığımız ve yapamadığımız işleri de gözden geçiriyoruz. Yapacağımız hamleler kısa süre içerisinde kendini gösterecektir. Şuan CHP’li arkadaşlar sevinç içerisinde olsalar da açıkçası bu onların kursağında kalacak bir durum olacaktır. Biz hızla hamleler yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘2023’E YÜRÜYECEĞİZ’

Eski AK Partililerin yeni bir parti kurma hamlesini de değerlendiren Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni bir parti kurma hamleleri son dönemde oluşan bir hareket değil. Erkan Mumcu, Abdüllatif Şener ayrıldığında da bu söylentiler gündeme geldi. İnsanlar tarihi gerçeklere bulundukları andan bakarlar. Aslında bu konuları değerlendirirken yaşandığı günün koşullarını göz önünde bulundurmak gerekir. Onlar da bir ümit doğurmamışlardı ama o zamanlar oyu alanın değil sözü geçen azınlığın yönettiği bir ülke vardı. Şuan Allah’a şükür demokrasinin sonuna kadar yaşandığı bir ülke var. Yani oyu kim alacaksa ülkeyi o yönetecektir ve kimse üstten bir vesayet kuramayacaktır. Benim özellikle üzerinde durmak istediğim husus 2001’de kurulduğumuzda birçok insan AK Parti’ye akın etti. Çünkü o zamandan AK Parti’nin iktidar olacağı her halinden belliydi. Asıl bizim sınavdan geçtiğimiz bu dönem yani şu dönemde 17 yıldır liderlik yapmış, yüzde 55, 58 gibi oranlar alarak bize inananları mutlu etmiş, başarılar elde etmiş Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olarak hızlıca yolumuza devam etmeye mi bakacağız? Yoksa 31 Mart ve 23 Haziran’dan sonra bir şekilde bir yanlışlığı dışarıda telaffuz ederek bir şeyler koparabilir miyiz noktasından mı bakacağız? Biz Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenerek, AK Parti’nin bir misyonu temsil ettiğini bilerek kısa bir süre içerisinde alınacak inisiyatif ve iradeyle hızla 2023 seçimlerine yürüyeceğiz.”

‘TEŞKİLATA GÜVENİM TAM’

Revizyonun gündemde olmadığını söyleyen Dağ, “Seçim bittikten sonra sorunları tespit edip ve suçu bir başkasına atmak en kolay işlerden birisi. Burada ben tek tek tüm ilçe başkanlarına baktığımda eminim kendi ilçelerinde bulunan vatandaşlara dokunmuşlardır. Ben teşkilatımızın üzerine düşeni yaptığından hiçbir şüphe duymuyorum” dedi.

‘RANTA KURBAN ETMEYİZ’

Ege Üniversitesi’nin kapatılarak ranta açılacağı ve çalışanların şehir hastanesine taşınacağı iddialarına da yanıt veren Hamza Dağ, “Bu büyük bir yalan ve devamlı bu iddialar ile karşı karşıya kalıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil ve hep bir karalama söz konusu. Alsancak Stadını yenileyelim dedik yine aynı söylenti çıktı. Yıkarak ranta kurban edecekler dediler. Teknik olarak bu mümkün değil, biz şehir hastanesini 1-1buçuk yıl içerisinde tamlayacağız ve orada olan yol sorununu da çözdük. Sağlık Bakanlığı ile Karayolları kendi arasında bir mutabakata vardı ve ulaşımı da kolaylaştıracağız. Biz Ege Üniversitesini ranta kurban etmeyiz. Daha önce de bu tarz söylentiler çıktı ama daha sonra bunların asılsız olduğu anlaşıldı” dedi.

Sevilcan Günay / Özel Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.