ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDE İŞTEN ÇIKARMALAR...UTKU GÜMRÜKÇÜ: 'PROVAKATÖRLER İSTEDİĞİ SONUCA ULAŞAMAYACAK'

ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NDE İŞTEN ÇIKARMALAR...UTKU GÜMRÜKÇÜ: 'PROVAKATÖRLER İSTEDİĞİ SONUCA ULAŞAMAYACAK'

GÜMRÜKÇÜ: PROVAKATÖRLERE İZİN VERMEM. BENİM GÖREVİM BU'

A+A-

Çiğli Belediyesi'nde, Kurban Bayramı'na saatler kala 70 işçinin işlerine son verilmesine tepkiler büyüyor. İşlerinden olan çalışanların eylemi sürerken bugün bazı vatandaşların işten atılan işçilere destek verdiği görüldü. Vatandaşlar özellikle pandemi döneminde kendilerine erzak ulaştıran işçilere teşekkür etti. Yaşanılanlar ile ilgili bugün belediyeden iki ayrı yazılı açıklama geçildi. Basına gönderilen açıklamaların ilkini Çiğli Belediyesi bünyesindeki Çiğli Gıda Şirketi tarafından yapıldı. Şirkeyt açıklamasında şunları kaydetti:

' Çiğli Gıda Şirketine bağlı çalışanlar adına yetkisi olmayan sendika yönetimi 14.07.2021 tarihinde eylem yapacaklarını şirket yönetimine bildirmiştir.

Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır kapalı olan tesisler, 1 Temmuz itibariyle hizmete açılmıştır. 1,5 yıldır hiçbir çalışanın fiili olarak çalışmamasına rağmen, şirket çalışanları kısa çalışma ödeneğinden yararlanmış ve üzerine maaşlarının tamamı karşılanarak ek ödemeleri yapılmıştır.

14 Temmuz’da yetkisi olmayan Sendika Yönetimi 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak şekilde, çalışmayan şirketten zam farkı talebinde bulunmuştur. Buna ek olarak yine fiilen çalışmayan şirketten Ocak – Haziran tarihleri arasındaki ikramiye ödeneğini de talep etmiştir.

Sadece 2 haftadan beri açık olan Çiğli Gıda Tesisi Akvaryum Kafe Restoran’ın mali durumu bu talebi karşılayamadığından, şu an için herhangi bir ödeme yapılamayacağı sendika yönetimine bildirilmiştir. Buna rağmen sendika yönetimi mesajlar atarak şirket çalışanlarını hukuksuz bir eyleme yönlendirmiştir. 

Çiğli Halkı Akvaryum Kafe Restorana alınmadı

Bu kanunsuz durumla ilgili şirket yönetimi sürecin durdurulması ve Akvaryum Kafe Restoranın faaliyetini sürdürürken görüşmelere devam edilmesi yönünde talepte bulunulmuştur. Şirketin ticari faaliyetlerine engel olan bu eylemle birlikte Akvaryum Kafe Restoran’dan faydalanmaya çalışan Çiğli halkı restorana alınmamış, Kafe Restoran’ın girişine sandalyelerle bariyer yapılarak halkın girişi engellenmiştir.

Akvaryum Kafe Restoran zarara uğratıldı

Çiğli halkına hizmet eden sosyal tesis, çalışanlar tarafından hukuksuz şekilde gasp edilmiş duruma gelmiştir.  Emniyet güçlerinin de kendilerini uyarmalarına rağmen süreç devam etmiş, çalışanlar 3 gün boyunca kanunsuz eylem yapmışlar ve 08.00 -24.00 saatlerinde hizmet veren iş yerlerini bugün saat 17.00 itibariyle terk etmişlerdir. Şirket mali açıdan büyük zarara uğratılmıştır.

 Tüm bu süreçler Çiğli Gıda Şirketi’nin, çalışanların iş akdini fesih etmesine mecbur kılmıştır. Ancak DİSK Bölge Temsilciliği ile görüşmeler devam etmektedir. Çiğli halkına ait olan Çiğli Gıda Şirketinin tek amacı Çiğli Halkına hizmet etmektir. Buna engel olan hukuksuz her türlü duruma müdahale etmek bizim için bir mecburiyettir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Utku Gümrükçü “Çiğli halkının da emekçinin de mağdur edilmesine izin vermem”

Öte yandan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'de konu ile ilgili ilk kez açıklama yaptı. Daha öncede yine belediyeden işçi çıkarılması nedeniyle kendi partisi içerisinde de eleştirilen Utku Gümrükçü açıklamasında yaşanılanların bazı provakatörlerce yönlendirildiğini iddia etti. Gümrükçü şunları söyledi:

 

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bütün sorunları hem ilçe halkımızla hem de personelimizle ortak akılla çözme yolunu izliyoruz.  Herkesin hakkını biz savunuruz ama hiç kimsenin de Çiğli halkının hizmetlerden faydalanmasına engel olmasına izin vermeyiz. Biz Çiğli halkının vergileri ile bu kenti yönetiyoruz. Her kuruşun hesabını yaparak yönetmeye çalışıyoruz.

Ben emekçi arkadaşlarımı da mağdur etmem ama onların  da Çiğli halkını mağdur etme hakkı yok. Sorunun çözümü için belediye başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerimizden oluşan bir komisyon kurduk. İşçilerle görüşmeler devam ediyor. Kamuoyuna yanıltıcı bilgiler vererek algı yürütmeye çalışanları dikkate almayın. Sendika temsilcisi olmadığı halde kendini temsilci olarak tanıtan ve basına demeç veren bir kaç provokatör istediği sonuca ulaşamayacak. Bütün baskılara rağmen eyleme sınırlı sayıda işçimiz katılmıştır. Bu provokatörlerin halkı da emekçiyi de mağdur etmesine asla izin vermem. Benim bir görevim de bu.

Ayrıca yaşanan bu süreç nedeniyle tesislerimiz bayram boyunca kapalı olacaktır. Aile içi bu sıkıntının vatandaşımıza daha çok yansımaması, halkımızın mağdur olmaması için böyle bir karar aldık.

Pandemi ve yaşanan ekonomik krize rağmen emekçilerimizi mağdur etmedik. Gülümseyen Emekçi, Gülümseyen Çiğli’ye daha bir canı gönülden hizmet eder. Biz de bu anlayışla hep yanlarında olduk. Bayram öncesi maaşlarını yatırdık. Yıllık yaklaşık 10 milyon liralık ciromuz sıfıra indi. Buna rağmen mağdur etmedik. Bundan sonra da mağdur etmeyiz.”

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.