VATAN PARTİSİ VE İZMİR BASINI HAYATİ ÖZCAN İÇİN YASTA..PARTİ AÇIKLAMA YAPTI

VATAN PARTİSİ VE İZMİR BASINI HAYATİ ÖZCAN İÇİN YASTA..PARTİ AÇIKLAMA YAPTI

Silivri'de kalmıştı

A+A-

Vatan Partisi İzmir Teşkilatı ve İzmir Medyası duayen gazeteci Hayati Özcan'ı kaybetmenin şokunu yaşıyor. Uzun yıllar partisi içerisinde ve İzmir medyasında emek veren Hayati Özcan vefat etti. Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı Özcan için yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

'Türkiye’nin kahramanlarından, Aydınlık Hareketi’nin çelik çekirdeği Hayati Özcan’ı 31 Aralık akşamı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Vatan Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu ve Aydınlık Gazetesi İzmir Temsilcisi Hayati ÖZCAN, uzun süredir mücadele ettiği hastalık nedeniyle geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. İzmir basınının duayen ismi ÖZCAN, Ergenekon Tertibi’nde Silivri zindanlarına atılmış fakat tüm bunlara rağmen mücadeleden bir adım geri atmamıştı.

Özcan için Vatan Partisi önderliğinde, 5 Ocak Salı günü saat 11.00’da Kaynaklar Gökdere Mezarlığı’nda anma töreni gerçekleştirilecektir.

HAYATİ ÖZCAN KİMDİR?

Hayati Özcan arkadaşımızı 31 Aralık 2020 günü kaybettik. 1956 doğumlu olan Hayati Özcan, Vatan Partisi’nin Fedailer Müfrezesinin bir eriydi. Devrim davasına kendini adamıştı. Her sabah okullarımızda okutulan ANDIMIZ ’da söylendiği gibi, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun” diyen Diyarbakırlı Kürt kökenli bir vatandaşımızdı.

Hayati Özcan, 1970’li yıllarda gençlik mücadelesinde yer aldı, 1978 yılında Türkiye İşçi Köylü Partisi’ne katıldı, 1978-1979 arasında partimizde ilçe yönetimlerinde yer aldı. 12 Eylül 1980 Amerikancı darbe sonrası TİKP kapatıldı.  Hayati Özcan 1992 yılında İşçi Partisi’nde örgütlü mücadeleye devam etti. İşçi Partisi Buca İlçe Başkanlığı, milletvekili adaylığı bu dönemdedir.

2001 yılında Ulusal Kanal kurulunca, Hayati Özcan yoktan var ederek Ulusal Kanal İzmir Bürosunu açtı, daha sonra Aydınlık gazetesi İzmir Temsilciliği görevini üstlendi. İzmir basını Hayati Özcan’ı çok iyi tanır, herkesle dost, tatlı dilli güler yüzlü, güvenilir basın çalışanıydı.

2008 yılında Ergenekon tertibi başladığında Ulusal Kanal İzmir Bürosu temsilci Hayati Özcan’ı da aldılar. Silivri cezaevinde dik durdu, boyun eğmedi, gür sesiyle türküleriyle moral ve neşe kaynağı oldu.

 2016 yılından bizlere veda ettiği 2020 yılı sonuna kadar Vatan Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi ve Aydınlık İzmir Temsilcisi olarak görevine devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.